sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Huppuraidoitus

Tällä viikolla meille opetettiin huppuraidoitus. Huppuraidoitus soveltuu max. polkka hiuksiin tai sitä lyhyempiin.

Aloita asiakkaan suojaamisesta ja kampaa hiukset kampaus suunnan mukaisesti. Seuraavaksi asiakkaan päähän asetetaan tiiviisti oikean kokoinen huppu. Tue sormilla huppua ja vedä varovasti viistoon. Vedä koukulla hiuksia hupun koloista halutuille raidan kohdille. Aloita tämä pääliosasta ja varo korvia sekä ohimoita. Ole tarkka myös hiusrajan kohdalla. Seuraavaksi kampaa raidat suoraksi, ettei tyvelle jää hiuskoukkuja. Muista tarkistaa vielä raitojen symmetrisyys sekä paksuus!

Hiusten vetäminen koloista.

Aloita levitys laittamalla värimassa raitojen päälle. Massaa tulee olla reilusti, jotta se jakautuu joka paikkaan. Kun olet levittänyt vaalennusaineen, voit laittaa muovihupun värin päälle, sillä se estää kuivumisen. Seuraavaksi voit hiustenkuivaajalla pyörivin liikkein lämmittää väriä, jolloin se nopeuttaa ja tehostaa vaalentumista. Muista tarkkailla raidoituksen väriä ja vaikutusaikaa joka on 5-45 min.

Kun raidat ovat valmiit, vie asiakas pesupaikalle, anna värin jäähtyä ja emulgoi sekä huuhtele raidat huolella. Levitä raitoihin shampoo tai hoitoaine ja ota huppu varovasti pois. Pese vielä hiukset.



Kun hiukset on pesty ja kuivattu, on vielä hupun huollon vuoro. Pese ja kuivaa huppu huolella. Kuivumisen jälkeen laitetaan hupun sisäosaan (puoli joka on päätä vasten) talkkia tai perunajauhoa, hierotaan se hupun sisäpintaan, ja ylimääräiset kaadetaan pois.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti