keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Klassinen permanentti

Koulussa opettajamme näytti asiakkaalle lyhyeen hiukseen klassisen permanentin, joka tehtiin hiusten pääliosaan.

Ensiksi aloitettiin analysoimalla hiusten kuntoa. Tämän jälkeen tehtiin hiustenpesu syväpuhdistavalla shampoolla ja kuivattiin hiukset pyyhekuiviksi.

 

Pesun jälkeen hiukset selvitettiin ja luonnosteltiin haluttuun suuntaan. Seuraavaksi hiuksiin tehtiin jaotukset ja aloitettiin rullaus. Asiakkaalle rullattiin päälihiukset sinipunaisilla rullilla halutun kiharankoon vuoksi ja otsahiukset rullattiin siniharmailla rullilla. Piikit laitettiin myöskin paikoilleen jottei tyveen tule rullan kumilenkeistä painaumia. HUOM! Muista pitää hiuksessa kokoajan tasainen kosteus jotta kihara tulee hyvin ja hius venyy.

 

Seuraavaksi tarvittiin muovitettu suojaliina niskaan suojaamaan asiakas permanenttiaineelta, hanskat, vanunauhaa, käsipaperia asiakkaalle sekä KC:n Perm Keratin -permanenttiainetta.

Tämän jälkeen asetetaan vanunauha paikalleen kiertämään pää rullien alta, ettei permisaine valu pois.
Asiakkaalle käytettiin KC Perm Keratin ainetta numero 1. Aineen levitys aloitettiin niskasta ja noustiin kokoajan ylöspäin.



No.1 aineen levityksen jälkeen asiakkaalle levitettiin vielä tyveen No.0 ainetta, jotta hius kihartuisi paremmin. Permanenttiaineiden levityksen jälkeen rullien päälle laitettiin huppu ja annettiin aineiden jäädä muhimaan sen alle 10 minuutiksi.



Sitten kun 10 minuuttia oli kulunut otettiin huppu pois ja katsottiin onko kihara jo halutun lainen, mutta koska se ei ollut, lisättiin permanenttiainetta, laitettiin huppu takaisin paikoilleen 7 minuutiksi ja tämän jälkeen katsottiin uusi koekihara.

Kun kihara oli hyvä ja halutun lainen, vietiin asiakas pesupaikalle ja kostutettiin siellä vielä rullat permisaineella.
Tämän jälkeen rullia huuhdeltiin hyvin ja tasaisesti 5 min. Huuhtelun jälkeen rullia paineltiin varoen pyyhkeellä sekä paperilla.

Seuraavaksi tehtiin kiinnitysaine joka vaahdotettiin sienen avulla ja tuputettiin rullien päälle joka puolelle. Aineen tulee vaahdota kunnolla. Annettiin vaikuttaa 5min. Vaikutusajan aikana piikit kerättiin rullista pois.



Rullien pois ottaminen aloitettiin alimmaisista rullista hiusta venyttämättä. Samalla kun rulla otettiin pois kiharaa painettiin kiharaa kokoon. Kun rullat oli purettu, laitettiin kiinnitettä lisää ja hangattiin sormilla jakojäljet pois. Aineen annettiin vaikuttaa 5 min. Vaikutusajalla rullat ja latvikset pestiin hyvin, jottei niihin jää aineita. Myös sientä tulee pestä niin kauan ettei siitä enää tule vaahtoa.

Vaikutusajan jälkeen hiukset pestiin käsiteltyjen hiusten shampoolla ja laitettiin hoitoainetta. Kuivaus pyyhekuiviksi, jonka jälkeen föönillä kuivaus.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti